Πύργος

Οι βίλες White & Co. στον Πύργο

Πού βρίσκονται οι βίλες WHITE & Co. Exclusive Island Villas; Τι να κάνετε στο χωριό του Πύργου; Πού θα κολυμπήσετε στη Σαντορίνη; Ποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να χάσετε; Τι κάνει τη Σαντορίνη τόσο μοναδικά όμορφη;

Μέσα από τα επόμενα κλικ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις και προτάσεις μας για τα αξιοθέατα, τις καλύτερες δραστηριότητες και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να απολαύσετε στο έπακρο της διαμονή σας στο WHITE & Co. Exclusive Island Villas και τη Σαντορίνη.

Ο Πύργος είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Σαντορίνης. Η μακρά ιστορία, τα κομψά αρχοντικά, τα καλντερίμια, η μεσαιωνική αύρα, το καστέλι, τα αμπέλια και η πανοραμική θέα στο νησί και τη θάλασσα καθιστούν τον Πύργο ένα εξαιρετικά δημοφιλές σημείο της Σαντορίνης. Το WHITE & Co. Exclusive Island Villas βρίσκεται μόλις μερικά βήματα από το κέντρο αυτού του όμορφου χωριού.

Ο Πύργος είναι μία από τις πέντε καστροπολιτείες της Σαντορίνης. Το Καστέλι (μικρό κάστρο) του Πύργου είναι το πιο πρόσφατο, χτισμένο τον 15ο αιώνα με τα ίδια τα σπίτια να διαμορφώνουν τα τείχη του κάστρου. Ο Πύργος ήταν η πρωτεύουσα του νησιού κατά το 18ο αιώνα και, σήμερα, φιλοξενεί μερικές από τις πιο σημαντικές εκκλησίες του νησιού. Έτσι, ο Πύργος είναι ανάμεσα στα σημεία που δεν μπορείτε να παραλείψετε όταν επισκεφτείτε τη Σαντορίνη.

Βρισκόμενοι στον Πύργο ξεκινήστε τη μεγάλη βόλτα στο Καστέλι και φτάστε μέχρι την κορυφή για ν’ απολαύσετε την πανοραμική θέα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα συναντήσετε τις εκκλησίες Θεοτοκάκι, Άγιος Νικόλαος, καθώς κι αυτήν της Ανάληψης της Θεοτόκου στην κορυφή του Καστελιού. Οδηγήστε ή περπατήστε μέχρι το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου η θέα θα σας εκπλήξει!

 

Στον Πύργο βρίσκονται, επίσης, μερικά από τα πιο σημαντικά οινοποιεία του νησιού. Το οινοποιείο του Χατζηδάκη, στη μέση των αμπελώνων, διαθέτει δύο τεράστιες κάναβες (είναι τα σημεία όπου οι Σαντορινιοί οινοποιοί φύλασσαν τα κρασιά) για να απολαύσετε τη δοκιμή του κρασιού. Επιπλέον, το Santowines, το μεγαλύτερο οινοποιείο του νησιού, διαθέτει εξαιρετική θέα στην καλντέρα, ενώ λίγα βήματα πιο μακριά θα βρείτε το οινοποιείο του Βενετσάνου.

 

Μια μέρα στον Πύργο πρέπει να περιλαμβάνει κι έναν χαλαρωτικό περίπατο στο χωριό, μια στάση για καφέ και εδέσματα στα παραδοσιακά καφενεία, μια γευστική δοκιμή κρασιού και το απολαυστικό ηλιοβασίλεμα στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, με κατάληξη ένα εξαιρετικό δείπνο σε κάποιο από τα εστιατόρια του χωριού. Ακόμα καλύτερα, αφήστε μας να οργανώσουμε ένα ιδιωτικό δείπνο για εσάς στο WHITE & Co. Exclusive Island Villas!